Pojedinačno PRH

2022-PRH-M-Ž-Pojedinacno
2022-PRH-M-Ž-Pojedinacno-4-3

Protekli vikend ugostili smo 16 najboljih kuglačica i kuglača Hrvatske na završnici pojedinačnog prvenstva RH. Nakon što su uspješno odradili dva kvalifikacijska nastupa ovog su vikenda slijedili eliminacijski dvoboji. Među 16 najboljih nastupila su i dvojica naših igrača Luka Bolanča ( prvi u kvalifikacijama) i Matija Mance (6. iz kvalifikacija) i odigrali su odlično. U osmini finala Luka je rezultatom 3:1 (662:617) bio bolji od Šegine, dok je Mance u vrlo izjednačenom meču bio bolji od Dude (631:628). U četvrini finala Luka je ponovo bio odličan. Sa maksimalnih 4:0 bio je bolji od Mušanića (674:619). S druge strane Mance je bio uvjerljiv protiv Mađara rezultatom 3:1 (667:595). U nedjeljnom polufinalu Bolanča se sastao sa Marinovićem i odigrao najbolji meč. Već je u prvom setu napravio 46 čunjeva prednosti i već tada se dalo naslutiti da Marinović to neće moći pratiti. Na kraju se Luka zaustavio na 720 čunjeva svega 8 manje od rekorda kuglane. U drugom polufinalu Mance je u izjednačenom meču rezultatom 3:1 (667:6465) bio bolji od Totića iz Mertojaka koji je bio jedan od favorita za naslov. Tako su o prvaku odlučivala dvojica naših igrača. U vrlo zanimljivom i neizvjesnom meču, nakon velike borbe naslov je zasluženo osvojio Luka Bolanča rezultatom 3:1 (672:658). Bronca je pripala Ivanu Totiću i Hrvoju Marinoviću.

Kod žena naslov je osvojila Matea Juričić iz Rijeke koja je u finalu bila bolja od Želje Orehovec rezultatom 2:2 (649:630). Bronca je pripala Nataši Ravnić i Ameli-Nicol Imširović.

Nakon završetka natjecanja održana je svečanost dodjele priznanja u sklopu Velikog dana hrvatskog kuglanja. Tom prigodom posebna priznanja dodijeljena su kuglačima s aktivnim kuglačkim stažom duljim od 50 godina i najboljim kuglačicama i kuglačima te bowlingašicama i bowlingašima u 2022. godini.

Najbolji bowlingaš u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji je Roko Knezić, a najbolja bowlingašica Danijela Funda. Kod mlađih juniorki Anja Vicković, a kod mlađih juniora Matej Mrle bili su najbolji u 2022. godini. Kod juniorki Amela Nicol Imširović, a kod juniora Luka Požega proglašeni su najboljima za 2022. godinu. U seniorskoj konkurenciji Valentina Gal najbolja je seniorka, a Alen Kujundžić najbolji senior. Posebna priznanja primili su: Željko Papeš, Slavko Šok, Miroslav Kariž i Mato Stjepanović te Biserka Perman, Stevo Šlat i Milan Ostović (koji nisu bili prisutni).